Справа про дезертирство 51-ї бригади: Міноборони перевело стрілки на суд

 

Після виходу матеріалу про третю річницю перетину україно-російського кордону військовими 51-ї окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського “Новинарня” надіслала запит до Міністерства оборони.
Ішлося про те, щоб дізнатися про результати службового розслідування з приводу інциденту 2014 року, з приводу якого триває судовий розгляд, офіційну позицію МОУ, а також чи понесли дисциплінарну відповідальність офіцери, які були причетні до відступу підрозділу 51 омбр на бік РФ.

Публікуємо відповідь, що практично не містить інформації по суті.

“В управлінні морально-психологічного забезпечення Командування Сухопутних військ Збройних Сил України за дорученням у межах компетенції опрацьовано Ваш запит на інформацію щодо перетину року державного кордону України з Російською Федерацією військовослужбовцями військової частини А2331 та іншого.

За результатами розгляду звернення інформую, що службове розслідування за вказаним фактом проведено відповідно до наказу Командування Сухопутних військ ЗСУ від 31.07.2014 №301.

Результати службового розслідування доведено до відповідних посадових осіб у частині, що їх стосується.

Доведення факту дезертирства зазначених військовослужбовців, тобто військового злочину, передбаченого статтею 408 Кримінального кодексу України, належить до відповідних судових органів. Станом на сьогодні тривають слідчі дії.

Оголошення офіційної позиції Міністерства оборони України щодо переходу підрозділу військової частини А2331 на територію Російської федерації 25.07.2014 не входить до компетенції командувача Сухопутних військ Збройних Сил України.

Інформація стосовно накладення дисциплінарних стягнень на посадових осіб, які були причетні до рішення військовослужбовців військової частини А2331 відійти на територію Російської Федерації, доведено до відповідних посадових осіб у частині, що їх стосується”.

Лист підписав заступник командувача СВ ЗСУ з морально-психологічного забезпечення полковник Олександр Голоднюк.

Варто зазначити, що наступне слухання справи 22 бійців колишньої 51-ї бригади в суді міста Володимир-Волинський відбудеться 12 вересня.

підготувала: Ольга Гордійчук

Читайте також:
51-ша бригада: три роки після відступу в Росію, роки судів попереду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна