Аваков заборонив брати капеланами священиків УПЦ МП, центр якої – на території агресора

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заборонив залучати священиків Української православної церкви Московського патріархату до капеланської служби в Національній гвардії.

Про це в інтерв’ю “Українським новинам” повідомив заступник командувача Нацгвардії у роботі з особовим складом Ярослав Сподар.

“У нас це заборонено (служба капеланами священиків УПЦ МП). Вони хочуть, але у нас так не можна. Це була не тільки наша думка, а й думка Міністерства культури, Міністерства юстиції. Є відповідний наказ міністра внутрішніх справ в якому чітко зазначено: «не допускаються священики, духовні центри яких знаходяться на території країни-агресора»”, – сказав він.

Сподар зазначив, що Національна гвардія перша серед силових структур України ввела в штат 44 військових священики.

(Як писала “Новинарня“, раніше 2017 року капеланів на посади прийняли в Збройних силах України).

На даний момент за трудовим договором у військових частинах Нацгвардії працюють 38 капеланів: священики УПЦ Київського патріархату, Української грецько-католицької церкви, Української автокефальної православної церкви.

Нацгвардія провела з ними 1-тижневий курс із тактичної медицини, а також щодо взаємодії з військовими психологами.

Як відомо, в 2014 році Кабінет міністрів ввів капеланську службу в Збройних силах, Національній гвардії та Державній прикордонній службі.

Читайте також:

З середини травня у всіх бойових частинах ЗСУ служитимуть військові капелани

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна