Саакашвілі розповів, як 10 вересня потрапить в Україну

 

Екс-глава Одеської облдержадміністрації Михеїл Саакашвілі заявив, що повернеться в Україну 10 вересня.

Про це позбавлений громадянства України політик сказав під час прямої трансляції у “Фейсбуці” в середу, 16 серпня.

“Я повертаюся до України. Я приїду 10 вересня, буду їхати з Польщі через пункт пропуску “Краковець” (Львівська область)”, – повідомив Саакашвілі.

Політик висловив сподівання, що на кордоні біля пункту пропуску зберуться його прихильники й допоможуть із перетином кордону.

“З нами буде багато журналістів, з нами будуть депутати, з нами будуть прості люди. Мене хочуть супроводжувати українці, які живуть у Польщі, їх дуже багато… Я буду дуже вдячний, якщо люди прийдуть на кордон”, – додав Саакашвілі.

Лідер “Руху нових сил” допустив, що може бути організований посилений огляд громадян, які перетинають кордон, у зв’язку з тим, що очікується його приїзд в Україну.

 

Читайте також:
У Генпрокуратурі пояснили, як Саакашвілі може потрапити в Україну
й подати до суду

Як писала “Новинарня“, 26 липня стало відомо, що президент Петро Порошенко “припинив” українське громадянство екс-голови Одеської ОДА, екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі, на підставі рішень ДМСУ і комісії з питань громадянства при президенті.
За даними ЗМІ, підставою для позбавлення громадянства України Саакашвілі став той факт, що при набутті українського паспорта в травні 2015 року він вказав в анкеті недостовірні дані про відсутність кримінальних справ проти нього. Насправді в Грузії проти екс-президента розслідується кілька кримінальних проваджень.
Громадянства Грузії Саакашвілі позбавили в грудні 2015 року – через набуття ним громадянства України.

Після позбавлення громадянства України Саакашвілі вже відвідав Польщу, Угорщину, Литву та ін.

Читайте також:

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна