Розвідка США визнає, що КНДР могла поліпшити ракетні двигуни самотужки, – ЗМІ

 

Двигуни для балістичних ракет Північної Кореї могли розробити вчені, які отримали освіту в Російській Федерації.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на представників розвідки США.

Американська розвідка повідомляє, що зміни в ракетних двигунах КНДР, які призвели до підвищення надійності, частково пов’язані з іноземними вченими, яких могла найняти на роботу Північна Корея.
Співрозмовник у розвідці США вказує, що також двигуни могли розробити північнокорейці, які отримали освіту в Росії чи інших країнах.

Крім того, розвідка США зазначає, що КНДР, швидше за все, має можливість самостійно проводити ракетні двигуни і не потребує імпорту.

Читайте також:
У Держдепі прокоментували версію про поставку
ракетних двигунів з України в КНДР. ВІДЕО

ЗМІ нагадали, що в Україні засудили шпигунів з КНДР,
які цікавилися секретами ракетобудування

Як писала “Новинарня“, 14 серпня на сайті американської щоденної газети The New York Times з’явилася стаття, в якій із посиланням на висновки Еллемана озвучено припущення, що що останні успіхи КНДР у випробуваннях міжконтинентальної балістичної ракети “стали можливими завдяки придбанню потужних ракетних двигунів на чорному ринку, ймовірно, з українського заводу, який має історичні зв’язки з російською ракетною програмою”.

Найімовірнішим постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП “Південмаш” (Дніпро), яке, як пише NYT, “залишалося одним із основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності”.

На підприємстві озвучені NYT припущення про причетність підприємства до ракетної програми КНДР спростували, розцінивши їх як спробу дискредитувати “Південмаш” та Україну.

Заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін заявив, що Майкл Еллеман пов’язаний з Російською Федерацією, де у 1995-2001 роках очолював програму скорочення ракетних озброєнь.

Сам Еллеман, на свідченнях якого ґрунтується стаття The New York Times, заявив, що такі поставки не могли бути пов’язані з українською владою.

Стаття в NYT з’явилася на тлі оголошених намірів КНДР завдати ракетного удару по американському острову Гуам у Тихому океані та готовності США почати війну з північнокорейським режимом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна