МЗС надіслало росіянам ноту у зв’язку із затриманням в Криму “диверсанта” Лимешка

 

Міністерство закордонних справ України спрямувало ноту до МЗС Росії у зв’язку із затриманням в окупованому Криму українця Геннадія Лимешка.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на речницю МЗС Мар’яну Бецу.

“Щойно ми вчора отримали інформацію про затримання на території окупованого Криму російською стороною нашого громадянина, ми відправили ноту МЗС РФ з вимогою підтвердити затримання, обставини, а також те, що інкримінується українському громадянину”, – сказала речниця.

Беца зазначила, що на даний момент МЗС не має інформації, чи була надана Лимешкові правова допомога або захист.

“Ми в цілому розглядаємо останні події в окупованому Криму як катастрофічні, репресії тільки посилюються… У зв’язку з цим ми звернемося в черговий раз до міжнародного співтовариства з вимогою посилити тиск на Російську Федерацію для звільнення наших громадян на території окупованого півострова”, – додала речниця МЗС.

Читайте також:
Мати затриманого в Криму Геннадія Лимешка вважає, що він зізнався під тортурами

МЗС України видало заяву у зв’язку з посиленням політичних репресій у Криму

Як писала “Новинарня“, ФСБ Росії повідомила, що її співробітники в окупованому Криму біля Судака 12 серпня затримали громадянина України Геннадія Лимешка. ФСБ назвала його “агентом СБУ” і звинуватила в “підготовці диверсій”.

Суд у Сімферополі арештував Геннадія Лимешка на два місяці.
Російські спецслужби також оприлюднили відеокадри, на яких затриманий зі слідами побоїв на обличчі зізнається в підготовці диверсій нібито за вказівкою Служби безпеки, від якої він отримав 5 тисяч гривень за виконання завдання.

В СБУ заяви ФСБ назвали провокацією і фейком.

У Збройних силах України заявили, що звільнили Лимешка у травні 2017 року через службову невідповідність.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна