В ОРДЛО активізували призовну кампанію до війська обманним шляхом, – ГУР

 

Російське командування на Донбасі активізувало кампанію з призову до “армій ЛНР/ДНР” новобранців серед місцевих жителів, причому їх обманюють, обіцяючи службу у віддалених від лінії зіткнення районах.
Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України у зведенні 15 серпня.

“Для вирішення проблеми високої плинності кадрів російське окупаційне командування активізувало кампанію із призову новобранців. Командування 1 і 2 АК (армійських корпусів) намагається вирішити проблему комплектування підрозділів за рахунок введення в оману жителів тимчасово окупованих районів, яким обіцяють проходження служби у віддалених від лінії зіткнення районах, а виїзд на передову – лише за згодою”, – йдеться в повідомленні прес-служби ГУР.

Насправді, зазначає розвідка, після підписання контракту більшість новобранців відправляють до районів ведення бойових дій. Що, в свою чергу, призводить до збільшення кількості випадків дезертирства.

Крім того, ГУР повідомляє, що у так званих “республіках” готуються зміни до “законодавчих актів” про проходження військової служби, згідно з якими передбачено введення окремих обмежень, зокрема обкладення військовослужбовців податком та підвищення мінімальної вислуги для отримання пенсії до 25 років.

Читайте також:
Бойовикам “ДНР” підвищили зарплатню на 880 грн.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна