ФСБ затримала в Криму ще одного українського “диверсанта”. ФОТО, ВІДЕО

 

В окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали громадянина України Геннадія Лимешка, назвавши його “агентом СБУ” і звинувативши в “підготовці диверсій”. Про це йдеться в повідомленні російської спецслужби.

“Встановлено, що громадянин України Лімешко Геннадій Геннадійович, уродженець Харківської області, який раніше проходив службу в так званій зоні ATO на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин ЗСУ, 9 серпня 2017 року прибув до Криму”, – йдеться в повідомленні ФСБ.

Російська служба стверджує, нібито за завданням СБУ Лимешко мав “привести в непридатний для експлуатації стан лінію електропередач Судак-Новий Світ з метою припинення (обмеження) подачі споживачам електричної енергії”, “знищити (пошкодити) шляхом підпалу лісові масиви в районі Судак-Рибаче-Алушта”, “створити умови для обвалу гірських порід з метою перекрити автомобільну трасу Судак-Новий Світ”, “підпалити один з об’єктів комунального господарства в районі сел. Рибаче”.

Повідомляється, що 12 серпня 2017 року Лимешка затримали співробітники окупаційних органів безпеки при спробі пошкодити лінію електропередач в районі траси Судак-Новий Світ.

“У іноземця виявлено та вилучено дві тротилові шашки типу «200» із запалювальною трубкою ЗТП-50, шкільний механізм для приведення в дію вибухового пристрою, гранату РГД-5 з вкрученим запалом УЗРГМ, ємності з горючою сумішшю, ручну пилку (для підпилювання дерев’яних опор лінії електропередач) і цифровий фотоапарат (для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами в Службі безпеки України)”, – заявили в ФСБ, додавши, що “проводяться слідчі дії та оперативні заходи щодо встановлення можливих спільників і посібників українського диверсанта”.

Фото ФСБ з українським “диверсантом”:

Суд у Сімферополі арештував Геннадія Лимешка на два місяці, повідомив у вівторок, 15 серпня, пропагандистський канал “Росія 24”.

У сюжеті сказано, що затриманий в районі міста Судак Лимешко визнав свою вину в підготовці диверсій і розповів, нібито “куратор з СБУ” дав йому 5 тисяч гривень для виконання завдань.

Лимешко, на обличчі якого видно сліди побоїв, каже на камеру, що проходив підготовку в складі диверсійно-розвідувальної групи, займався фізичною, стрілецькою підготовкою, вибуховою справою та ін.
Групу Лимешка нібито готували до дій і в “ДНР”, і в Криму.

Служба безпеки України спростувала затримання в Криму її “агента”.

“Російська ФСБ вдалася до чергової провокації, повідомивши про затримання у Криму нібито «агента СБУ». Вважаємо, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова, яке все частіше висловлює незадоволення окупаційною владою. На фоні погіршення життя кримчан, ФСБ знову запускає «заїжджену платівку», намагаючись звинуватити Україну та її правоохоронні органи у своїх власних бідах та проблемах у  АР Крим”, – ідеться в заяві СБУ, оприлюдненій невдовзі після повідомлення ФСБ РФ.

ОНОВЛЕНО. У соціальній мережі “Вконтакте” можна знайти профіль Gena Limeshko (український варіант написання – Геннадій Лимешко).

Як свідчать вказані на сторінці дані, чоловік народився 29 грудня 1992 року, мешкає в Харкові.

Та сама дата – в паспорті Лимешка, який фігурує в телесюжеті після затримання.

Родина Лимешка походить із райцентру Сахновщина на Харківщині, й у ВК Геннадія є фото на тлі дорожнього вказівника “Сахновщина”.

Профіль свідчить про те, що його власник захоплюється хеві-металом і принаймні теоретично цікавився наркотиками.

Водночас у ВК немає жодних відкритих для сторонніх відвідувачів фотографій чи дописів, що свідчили б про службу чоловіка в АТО.

За даними мережі, востаннє Гена Лимешко заходив у “Вконтакте” 8 серпня о 3:20 ночі.

У березні 2016 року харків’янин Геннадій Лимешко їздив у Львів

Як відомо, у серпні в Криму регулярно трапляються відключення електропостачання.

Затримання “українських диверсантів” у Криму почалися в серпні 2016 року.

Читайте також:
Фігуранту “справи українських диверсантів у Криму” Присичу
залишили вирок без змін

Кримський “диверсант” Штибліков визнав вину й уклав угоду зі слідством, – росЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна