“Динамо” вимагає особливих гарантій безпеки для матчу в Маріуполі. “Карпати” зіграли без проблем

 

Футбольний клуб “Динамо Київ” вимагає письмових гарантій безпеки від Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ та Управління державної охорони для поїздки в Маріуполь на матч 7-го туру української прем’єр-ліги 26 серпня.

Про це повідомив віце-президент “Динамо” з питань безпеки Андрій Мадзяновський в ефірі телеканалу “2+2” 13 серпня, передають “Українські новини“.

“Динамо” поїде в Маріуполь, але тільки на законних підставах. Нам не потрібно публічних гарантій, а тільки офіційні листи МВС, СБУ й УДО, як цього вимагає закон. Як тільки ми отримаємо їх, ми із задоволенням сядемо в літак”, – сказав він.

На думку Мадзяновського, для матчів в Маріуполі не можна застосовувати норми регламенту УПЛ загального характеру, натомість повинні діяти спеціальні норми ФІФА і УЄФА.

“Тільки спецслужби можуть давати рекомендації, а національні асоціації зобов’язані їх використовувати і приймати рішення. Але рішення ніякого немає, хоча ми пам’ятаємо кубковий матч “Полтава” – “Шахтар”, коли за 15 хвилин в телефонному режимі було зібрано комітет, який з нашого питання не може зібратися вже три місяці. Що небезпечніше в даному випадку – трава, яка не росте, або “гради”, які літають за 20 кілометрів від Маріуполя?” – заявив представник “Динамо”.

За словами Мадзяновского, “Динамо” готове зіграти матч з ФК “Маріуполь” на нейтральному полі.

Нагадаємо, 23 липня ФК “Динамо” опублікував відповіді правоохоронних органів на свої звернення про те, що вони не рекомендують проводити матчі чемпіонату України в Маріуполі, зокрема між “Маріуполем” і “Динамо” 26 серпня. Відтак динамівський клуб звернувся до президентів Федерації футболу України та Прем’єр-ліги з проханням перенести матч “Маріуполь” – “Динамо” на нейтральне поле.

Поліція Донецької області дала письмові гарантії забезпечення безпеки на матчах в Маріуполі, однак “Динамо” вимагає гарантій вищого рівня.

Регламент УПЛ дозволяє проводити матчі в Маріуполі, і місцевий клуб у поточному сезоні без ексцесів приймав там рівненський “Верес” (0:0), одеський “Чорноморець” (3:0) та львівські “Карпати”, які спершу теж не хотіли грати в Маріуполі (3:0).

Віце-президент “Маріуполя” Андрій Санін розповів про заходи безпеки, які вживалися перед матчем з “Карпатами” 13 серпня.

“Перша команда «Карпат» прилетіла в Запоріжжя, де їх вже чекав наш автобус, який перед цим перевірили вибухотехніки. По дорозі до кордону з Донецькою областю їх супроводжувала дорожня поліція Запоріжжя, далі підхопила поліція Донецької області.
У місто вони увійшли по «зеленому коридору»; хлопці, які спали, навіть не помітили переїзду через блокпости. Готель, де вони жили, цілодобово охороняється, причому як силами приватної охорони, так і силами поліції.
На всьому шляху їх супроводжують; стадіон три дні як зарежимлений, тобто тут працюють вибухотехніки, унікальні системи безпеки.
У нас на стадіоні працює ряд рішень, яких на інших стадіонах ви не знайдете. Припустимо, на першому периметрі контролю, там де працюють стюарди і перевіряють квитки, крім перевірки, вони використовують персональний металодетектор.
Потім, коли люди проходять далі і направляються до своїх трибун, вони проходять через другий периметр контролю – це вже рамковий металодетектор”, – сказав Санін.

Читайте також:
“Динамо” і “Карпати” відмовляються грати в Маріуполі з міркувань безпеки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна