У Станиці Луганській бойовик “ЛНР” погрожував розстріляти патруль ОБСЄ з гвинтівки

 

На мосту в Станиці Луганській озброєний чоловік погрожував розстрілом членам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Про це йдеться в звіті місії, поширеному в неділю, пише “Українська правда“.

Згідно з повідомленням, 13 серпня о 09:45 патруль СММ, що складався з чотирьох осіб, перебував біля зламаної частини пішохідного моста на південь від контрольованої урядом Станиці Луганської (16 км на північний схід від Луганська), поруч із передовою позицією “ЛНР” всередині зони розведення.

“Під час того, як патруль СММ пішки моніторив перетин цивільним населенням дерев’яних пандусів, до нього підійшов неозброєний чоловік у військовому одязі та заговорив з СММ. Але учасники патруля погано його розуміли, оскільки він говорив ламаною російською мовою з сильним акцентом, імовірно як з Північного Кавказу”, – йдеться в звіті.

Чоловік відійшов від патруля, але через дві хвилини повернувся зі штурмовою гвинтівкою (вид АК) і – з умисне перебільшеними рухами – встановив магазин гвинтівки, відключив запобіжник і направив гвинтівку на патруль приблизно з відстані 3 метрів.

Відзначається, що при цьому також були присутні двоє неозброєних чоловіків у військовому одязі.

“Озброєний чоловік жестом наказав своєю гвинтівкою патрулю рухатися, голосно говорячи (російською): «Ви всі шпигуни. Нічого вам ходити біля наших позицій. Вам взагалі нічого тут робити. Забирайтеся звідси. Рахую до трьох, і якщо ви не підете, стрілятиму». Потім він почав рахувати (російською): «Один… два…», – стверджують в СММ ОБСЄ.

Глава патруля місії перервав рахунок, запевнивши, що патруль їде геть. Спостерігачі СММ негайно повернулися до своїх двох броньованих автомобілів, які були припарковані на південь від моста, і залишили цей район.

Місія поінформувала про інцидент Спільний центр із контролю та координації питань припинення вогню й стабілізації лінії розмежування сторін, попросивши його розслідувати.

Читайте також:

Бойовики “ДНР” збили безпілотник ОБСЄ біля Пікуз і двічі затримали спостерігачів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна