У перестрілці біля Водяного загинув український воїн. За добу поранені ще вісім

 

За минулу добу, 12 серпня, незаконні збройні формування 17 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. Один український воїн загинув, двоє – пораненні, ще шість – отримали бойові травми.
Про це повідомляє у ранковому зведенні прес-центр штабу АТО.

“Ситуація упродовж минулої доби в районі проведення АТО характеризується як стабільна, без тенденції до загострення. Російсько-окупаційні угруповання принципово не зменшують кількість обстрілів наших позицій, отримуючи при цьому асиметричну відповідь від Збройних сил України”, – заявили у штабі.

На Приморському напрямку бойовики з гранатометів та великокаліберних кулеметів били по українських укріпленнях неподалік Водяного, отримуючи при цьому жорстку відповідь. Внаслідок цього протистояння один український боєць загинув, один отримав поранення. Крім того вже вночі, бандити застосували міномет калібру 120 міліметрів у районі Новотроїцького.

На Донецькому напрямку під гранатометним вогнем ворога опинились наші опорні пункти в Опитному. А по шахті “Бутівка” били з озброєння БМП.

На Луганському напрямку обстрілів за добу було найбільше. Ввечері противник двічі обстрілював з кулеметів підступи до Кримського. Із мінометів калібру 82 міліметри злочинці накривали позиції сил АТО неподалік Новотошківського, Новоолександрівки та Катеринівки. Також бойовики активно застосовували міномети різних калібрів в районі Троїцького.

Читайте також:
У Світловодську поховали бійця 57-ї омпбр Ігоря Шаповала,
який підірвався на розтяжці в Пісках

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна