Путін попросив Держдуму дозволити застосування ППО на кордоні Білорусі та України

 

Президент Росії Володимир Путін вніс до Державної думи РФ законопроект щодо угоди з Білоруссю, яка дозволить застосовувати засоби протиповітряної оборони на кордонах з Україною та країнами Євросоюзу. Про це йдеться в повідомленні на сайті Держдуми.

Зазначається, що Путін вніс до парламенту законопроект про ратифікацію змін і доповнень до угоди з Білоруссю про спільну охорону зовнішнього кордону Союзної держави РБ та РФ у повітряному просторі, а також про створення Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони.

Даний протокол сторони підписали 2 листопада 2016 року.

Документ вніс зміни до організаційно-штатної структури збройних сил РФ і порядку застосування зброї та бойової техніки черговими по протиповітряній обороні.

Відомо, що в березні 2017 року президент Білорусі Олександр Лукашенко вніс зміни до угоди про спільну з Росією систему ППО. Сам текст внесених змін опубліковано не було.

Читайте також:
На заході Росії почалися масштабні навчання ППО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна