Йожеф Сабо відмовився їхати до Москви на футбольний ювілей

 

Колишній тренер збірної України, екс-футболіст київського “Динамо” Йожеф Сабо відмовився від поїздки на ювілейний футбольний захід у Москві.

“Мене недавно кликали до Москви на заходи, присвячені 45-річчю фіналу Кубка кубків, в якому грало московське “Динамо”. Мені дзвонили десять разів, благали приїхати: “Йожефе Йожефовичу, ви ж були капітаном команди, як же без вас? Подарунки для вас вже приготували!” Я їм: “Ні, хлопці, спасибі”, – і не поїхав. Ну якщо ми воюємо з Росією, то навіщо мені туди їхати?” – сказав журналістам 77-річний Сабо, якого цитує DT.ua.

Як відомо, уродженець Закарпаття Йожеф Сабо був капітаном московського “Динамо” у фінальному матчі Кубка кубків 1972 року проти “Глазго рейнджерз” (поразка 2:3).
Більша частина його кар’єри гравця пов’язана з “Динамо” (Київ).
У 1994 та 1996—1999 роках Сабо тренував національну збірну України, у 1993–1997 роках – київське “Динамо”.
Наразі виступає як експерт на каналах “Футбол”, що належать Рінату Ахметову.

Після початку війни на Сході Йожеф Сабо закликав українських футболістів не погоджуватися виступати за російські клуби.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна