Під час п’яної сварки на Луганщині військові ЗСУ почали стріляти. Загинула цивільна жінка, поранено чоловіка. ОНОВЛЕНО

 

У Луганській області сталася “побутова суперечка” між військовослужбовцями одного з підрозділів Збройних сил України та цивільними особами. Військові відкрили стрілянину з трагічними наслідками. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

До Попаснянського відділу поліції в середу, 9 серпня, надійшло повідомлення: внаслідок стрілянини було госпіталізовано цивільного чоловіка, в якого діагностували вогнепальне поранення правої гомілки, та жінку з вогнепальними пораненнями. Вона померла в лікарні від отриманих ушкоджень.

“За зазначеним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань… Зараз встановлюються можливі мотиви вчинення кримінального правопорушення”, – сказано в повідомленні.

ОНОВЛЕНО. Подробиці конфлікту оприлюднив відділ комунікації ГУ Нацполіції
в Луганській області.

Під час проведення першочергових слідчих дій співробітники Попаснянського відділу поліції встановили, що вночі 8 серпня 25-річна жінка за місцем свого мешкання в селі Троїцьке святкувала день народження. Власник будинку, 29-річний чоловік потерпілої, запросив на свято військовослужбовців, вони разом вживали спиртні напої.

“Пізніше, під час вживання спиртних напоїв, між одним з військовослужбовців та родиною потерпілих (…) виникла суперечка, яка згодом переросла в бійку. Конфлікт перейшов за межі подвір’я, де один з гостей зробив декілька пострілів з автомата, внаслідок чого було поранено жінку та її чоловіка”, – ідеться в повідомленні прес-служби поліції у “Фейсбуці”.

Під час проведення огляду місця події поліцейські виявили та вилучили гільзи патронів калібру 5,45 мм.

Жінка померла в лікарні міста Лисичанськ.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 КК України “умисне вбивство” та ч. 2 ст. 15, п. 1 ст. 115 КК України “- “замах на вбивство”.

Військовослужбовці перебувають у військовій прокуратурі Луганського гарнізону. Досудове слідство на даному етапі проводиться слідчими поліції.

Командування АТО висловило глибокі співчуття родині загиблої та заявило, що вживатиме заходів щодо об’єктивного проведення слідства.

Читайте також:
АТО: 16 обстрілів, бойовики застосували “Град-Партизан”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна