На лікування журналіста, якого поранили під час навчань резервістів, потрібно $400 000

 

Для лікування криворізького телеоператора В’ячеслава Волка, який отримав тяжке поранення під час військових навчань, потрібно 400 тисяч доларів. Із них родині вдалося зібрати лише 15 тисяч.

Як розповіли дружина оператора Інна та друзі родини, лікуватиме журналіста міжнародна бригада медиків з Ізраїлю та Великої Британії, інформує Радіо Свобода,

За попередніми даними, кошти підуть на операцію й установку імпланта легені, а також на транспортування, лікування чоловіка та постопераційний період в Ізраїлі.

Один із етапів реабілітації планують провести в ізраїльській клініці “Шиба”, де свого часу проходила реабілітацію травмована в ДТП відома волонтерка Яна Зінкевич.

За словами рідних, зараз у В’ячеслава працює лише одна легеня.

Дружина оператора звернулась до президента України, Міністерства оборони, народних та місцевих депутатів з проханням допомогти у вирішенні фінансового питання.

Допомогти зібрати кошти на лікування журналіста може кожен: карта Приватбанку 5168 7573 2133 8198 на ім’я Волк Інни Олександрівни (дружини).

Як писала “Новинарня“, 6 липня у Кривому Розі під час навчання військовослужбовців резерву був поранений оператор інформаційного порталу “Перший Криворізький В’ячеслав Волк. Він брав участь у зйомках постановочного кадру як статист, на якому резервісти відпрацьовували свої навички.

Поліція повідомила, що волонтер-інструктор, який поранив Волка в шию, зробив постріл із незаконно придбаної зброї. Підозрюваного затримано, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

9 липня на прес-конференції військком Саксаганського районного військкомату Кривого Рогу Олександр Бритвич, відповідальний за навчальні збори, повідомив, що вправа, яку показував 43-річний волонтер не була запланована.

Журналісти “Першого Криворізького” вважають, що відповідати за те, що трапилося, мають організатори навчань біля Саксаганського райвиконкому.

25 липня міністр оборони Степан Полторак повідомив, що призначив службове розслідування через поранення працівника ЗМІ, а також дав начальнику департаменту медичного забезпечення Міноборони завдання терміново вивчити питання щодо надання допомоги в лікуванні та забезпеченні ліками В’ячеслава Волка.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна