Катар спростив візовий режим: візи тепер по приїзду

 

Відтепер громадяни України зможуть відвідувати Катар за спрощеною процедурою.

Як повідомляє департамент консульської служби МЗС, міністерство внутрішніх справ та управління з питань туризму Держави Катар з 9 серпня 2017 року запровадили спрощений режим оформлення візових документів для в’їзду в Катар для громадян 80 держав світу, у тому числі – України.

Відповідно до нових процедур, громадяни України звільняються від необхідності заздалегідь оформлювати необхідні документи для в’їзду до Катару.
Вони матимуть змогу отримувати візу по приїзду до країни терміном дії на 30 днів з таким же терміном перебування в країні, який може бути продовжений на аналогічний період. Віза може бути оформлена як разова, так і багаторазова.

Ціна візи в Катар по приїзду – близько 15 доларів.

Досі візу в Катар українці могли отримати в посольстві цієї країни в Росії (м. Москва). Мінімальний термін оформлення візи у консульському відділі посольства Катару в Москві становив 30 днів.
Віза видавалася на термін, зазначений у запрошенні або в броні готелю.

Катар — ісламська монархія, що займає однойменний півострів у Перській затоці, у східній частині Аравійського півострова. На південному заході Катар межує із Саудівською Аравією, на півдні — з Об’єднаними Арабськими Еміратами.
Країна відігравала важливу роль у поширенні “арабської весни”. Звідси мовить канал “Аль-Джазіра”.
У червні 2017 року навколо Катару розгорівся дипломатичний конфлікт, пов’язаний із можливим фінансуванням країною тероризму.
У Катарі розвивається туризм. У 2022 році тут пройде чемпіонат світу з футболу.

Читайте також:
Туреччина прислала в Катар війська для його підтримки

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна