АТО: 16 обстрілів, бойовики застосували “Град-Партизан”

 

Минулої доби, 9 серпня, незаконні збройні формування на Сході 16 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України. Внаслідок обстрілу один український військовий отримав бойову травму. Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру штабу АТО.

“У порівнянні з попередніми днями, російсько-окупаційні угруповання дещо зменшили кількість обстрілів. Проте ворог все частіше застосовує озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів і, відповідно, заборонений мирними домовленостями”, – розповів речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

Луганський напрямок. До обіду проросійські бандформування з району села Калинове шість разів із різних видів зброї били по опорних пунктах ЗСУ.

Приморський напрямок. Після 18:00 із мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали українські позиції неподалік від Старогнатівки і Талаківки. 120-міліметровий міномет вони застосовували в районі Водяного, Павлополя та Гнутового.
“Крім того, вчергове демонструючи свою зневагу до Мінських угод, близько 21-ї години бойовики били по укріпленнях сил АТО із реактивної пускової установки «Град-П» («Партизан»). Щонайменше 27 снарядів лягло в районі Широкиного і 15 – поблизу Водяного”, – ідеться у зведенні.

На Донецькому напрямку ввечері злочинці майже дві години з різних видів зброї вели обстріл наших опорних пунктів на південних околицях Авдіївки та на шахті “Бутівка”.

“Варто додати, що на постійні вогневі провокації ворога, сили АТО щоразу дають і будуть давати жорстку відповідь. Наші війська постійно перебувають у повній бойовій готовності, а морально-психологічний стан бійців дозволяє виконувати найскладніші завдання із захисту країни від агресора”, – наголосили в штабі.

Читайте також:
У штабі АТО розповіли, як гасили степову пожежу на лінії розмежування,
попри обстріли “ЛНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна