СБУ проводить обшуки в “Стране.ua” у справі про розголошення держтаємниці

 

У середу, 9 серпня, Служба безпеки України проводить у Києві обшуки в редакції інтернет-видання “Страна.ua” та за місцями проживання деяких його журналістів.

Як повідомили речниця СБУ Олена Гітлянська, обшуки санкціоновані судом.

“Слідчі дії відбуваються у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом злочину, передбаченого ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України (розголошення державної таємниці).
Співробітники спецслужби під час здійснення слідчих дій перевіряють комп’ютерну техніку на наявність матеріалів, які становлять державну таємницю”, – зазначила Гітлянська у “Фейсбуці”.

“Сайт інтернет-видання “Страна.ua” працює у штатному режимі”, – додала вона.

“Українська правда” пише, що обшуки проводяться вдома в чотирьох журналістів “Страни” – це Вероніка Кифичак, Олександр Тимошенко, Кирило Малишев та Юлія Рябчун.

Нагадаємо, 1 серпня стало відомо, що Служба безпеки виявила на флешці, вилученій у головного редактора “Страна.ua” Ігоря Гужви, секретну інформацію Міністерства оборони. Сам Гужва це заперечує.

 

22 червня поліція вперше провела обшуки в офісі “Страна.ua”, його затримали.
24 червня Шевченківський райсуд Києва обрав для Гужви, підозрюваного у вимаганні, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою та призначив заставу в сумі 544 тис. гривень.
27 червня Гужва вийшов зі слідчого ізолятора після внесення за нього застави.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна