З початку року ОБСЄ нарахувала на Донбасі понад 340 жертв

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні нарахували 341 поранених і загиблих серед мирних жителів на Донбасі з початку року. Про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

“Із 1 січня до цього моменту місія зафіксувала 341 жертву (загиблі й поранені) серед мирного населення. Ця кількість на 37% відсотків більше порівняно з кількістю людей, які постраждали за аналогічний період минулого року”, – сказав Хуг під час брифінгу на непідконтрольних Києву територіях Луганської області 7 серпня.
Заяву спостерігача передає агентство “Інтерфакс-Україна”.

Він зазначив, що луганська команда СММ ОБСЄ за останній місяць зафіксувала сім жертв серед цивільного населення в Луганську.
Хуг не вказав, скільки серед них загиблих, а скільки поранених.

Заступник голови СММ ОБСЄ наголосив, що бойові дії чинять негативний вплив на цивільну інфраструктуру на Донбасі.

При цьому Хуг заявив, що “Спеціальна моніторингова місія на місцях сприяє встановленню невеликих режимів припинення вогню для проведення ремонтних робіт на системах, зокрема водопостачання”.

Нагадаємо, кілька днів тому повідомлялося, що з початку року ОБСЄ нарахувала на Донбасі майже 60 загиблих серед цивільних.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна