Відомий український арбітр Юрій Вакс обрав окупований Крим замість прем’єр-ліги

 

Футбольний арбітр Юрій Вакс проміняв українську прем’єр-лігу на суддівство в окупованому Криму.

Вакса було призначено арбітром матчу за Суперкубок Криму між “Євпраторією” та “Севастополем”, повідомляє офіційний сайт Кримського футбольного союзу.

Це означає, що Юрій Вакс відмовився від подальшого продовження суддівської кар’єри в Україні та надалі працюватиме на змаганнях у Криму.

Як відомо, з 2014 року – після окупації Криму Росією – суддя першої категорії ФФУ з Сімферополя Вакс формально представляв місто Хмельницький та залишався одним із топових українських рефері, хоча продовжував жити в Криму.

На початку червня Вакс разом зі ще одним суддею із Сімферополя – Анатолієм Жабченком – потрапив до бази сайту “Миротворець”. Обидва неодноразово незаконно перетинали український кордон, літаючи із Сімферополя до Москви, а у 2014 році отримали російські паспорти.

У липні Федерація футболу України призначила Жабченка арбітром матчу за Суперкубок України між “Динамо” та “Шахтарем”, але після гучного скандалу, пов’язаного з базою “Миротворця”, Жабченко відмовився обслуговувати поєдинок.

Читайте також:
ДПСУ перевірить двох українських футбольних арбітрів з Криму
щодо незаконного перетину кордону

Нагадаємо, ФІФА й УЄФА заборонили клубам з окупованого РФ Криму виступати в чемпіонаті Росії, натомість підтримують футбол на півострові в окремому форматі.
Чемпіонат Криму проводиться під егідою УЄФА, проте його переможці не потрапляють у єврокубки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна