Хто затримує виготовлення закордонних паспортів і що робити в такому випадку, – пояснення ДМСУ

 

Виготовлення біометричних закордонних паспортів затримують через те, що ДП “Поліграфічний комбінат «Україна»” не встигає виготовити документи.

Про це повідомив речник ДМС Сергій Гунько у коментарі “Українській правді“.

Поліграфкомбінат” не встигає персоналізувати всі документи, які оформлюють у підрозділах Міграційної служби та ЦНАПах. Це через аномально підвищений попит на закордонні паспорти у червні-липні, який не відповідає ані статистиці виїзду за кордон, ані статистиці оформлення паспортів за минулі роки”, – зазначив прес-секретар.

За словами Гунька, якщо порівнювати період за червень-липень цього року з аналогічним періодом 2016 року, то попит виріс більше, ніж удвічі (що й не дивно, з огляду на запровадження 11 червня 2017 року довгоочікуваного безвізового режиму. – Н).

“Зараз ми вже спостерігаємо тенденцію до спадання”, – сказав речник ДМС.

Прес-секретар стверджує, що ДМС попереджає людей про затримку виготовлення паспортів, і не радить бронювати квитки та житло до отримання документів.

Проте якщо ви вже маєте квитки й бронь на житло, але не встигаєте отримати паспорт до від’їзду, можна написати про це на адресу ДМС [email protected]додавши копію квитків.

Тоді Міграційна служба передасть цю інформацію “Поліграфкомбінату” й процес виготовлення паспорта може пришвидшитися.

“Але тут гарантії ніхто дати не може, тому навряд чи це може бути інструкцією з використання”, – наголосив Гунько.

Він наголосив, що це питання не в компетенції Міграційної служби. “Ми робимо все вчасно, нам немає чого вже прискорювати”, – запевнив речник ДМСУ,  пояснивши, що затримка виникає вже на стадії виробництва паспортів на комбінаті.

Як писала “Новинарня“, раніше Держприкордонслужба повідомила, що станом н 4 серпня правом безвізового в’їзду в країни Європейського Союзу скористалися понад 162 тисячі громадян України.

При цьому в ДМС зазначають, що кожного дня українці оформлюють близько 20 тисяч закордонних паспортів.

Читайте також:

Попит на подорожі в Європу серед українців з безвізом виріс в 3 рази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна