Турчинов після відвідання зони АТО: зміни до Державного оборонного замовлення мають визначати бойові підрозділи

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час візиту до зони проведення антитерористичної операції обговорив із військовим керівництвом АТО, солдатами та офіцерами питання забезпечення і боєготовності підрозділів ЗСУ. Про це 7 серпня повідомляє прес-служба РНБО.

Як сказав Турчинов, нині опрацьовуються доповнення до Державного оборонного замовлення у зв’язку зі змінами до бюджету поточного року і збільшенням фінансування оборонних видатків.

“У цих змінах до Державного оборонного замовлення повинні враховуватись насамперед реальні потреби бойових підрозділів ЗСУ, які безпосередньо протистоять російській агресії, а не пропозиції чиновників, які не завжди беруть до уваги об’єктивну ситуацію на фронті”, – заявив Олександр Турчинов.

За його словами, це стосується і боєприпасів, і зброї, військової техніки, систем радіоелектронної боротьби, медичного та матеріально-технічного забезпечення військових.

За повідомленням РНБО, Турчинов перевірив стан забезпечення і бойової готовності підрозділів Збройних сил в оперативно-тактичному угрупуванні “Луганськ”.

За результатами перевірки він провів нараду з військовим керівництвом АТО.

Олександр Турчинов також відвідав бойові позиції 58-ї окремої мотопіхотної бригади в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське і Новозванівка.

Під час наради з військовим керівництвом АТО та оперативно-тактичного угрупування “Луганськ”, а також спілкуючись із солдатами та офіцерами секретар РНБО України приділив увагу проблемним питанням військово-технічного забезпечення бойових підрозділів, які перебувають на передньому рубежі нашої оборони.

Турчинов ще раз зазначив, що під час планування бюджету на наступний рік необхідно “закладати пріоритетне підвищення грошового забезпечення військовослужбовців, яке не може поступатися зарплатам чиновників”.

“Гідне забезпечення наших солдатів і офіцерів – це питання надійності нашої оборони і національної безпеки країни”, – підсумував Олександр Турчинов.

Читайте також:
На Донеччині Турчинову показали систему придушення телемовлення
з непідконтрольних територій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна