Щоб приховати участь військових РФ у бойових діях на Донбасі, їх трупи переодягають у цивільне, – ГУР

 

Щоб приховати участь кадрових військовослужбовців Росії в бойових діях на сході України, трупи загиблих росіян-військових переодягають у цивільне.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України 7 серпня.

“Російська Федерація продовжує цинічно приховувати участь своїх громадян, кадрових російських військових, у бойових діях на Сході України, що викликає обурення серед особового складу окупаційних військ”, – зазначається в повідомленні.

Зокрема, як повідомляють розвідники, командування 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ приховує загибель військовослужбовців розвідувальної роти, які підірвались на міні під час виконання диверсійних дій.

“За рішенням керівництва бригади, тіла загиблих було перевдягнено у цивільний одяг та залишено у лісосмузі неподалік від лінії зіткнення”, – інформує ГУР.

При цьому їхнім родичам, які приїхали з Росії, “було повідомлено, що загиблі особи ніколи не служили в армії «ЛНР/ДНР», а військове командування «республік» до їх загибелі непричетне”.

“У такий спосіб керівництво російських окупаційних військ не лише приховує факт участі російських найманців та кадрових військових у бойових діях проти сил АТО, але й позбавляє сім’ї загиблих матеріальної допомоги у зв’язку з втратою годувальників“, – наголошують у ГУР МОУ.

Згідно з даними розвідки, цей та інші випадки зневажливого ставлення командування 1 АК до підлеглого особового складу вплинули на зростання кількості військовослужбовців, які не бажають продовжувати службу в частинах і з’єднаннях корпусу.

Читайте також:

Штаб АТО показав російську зброю, захоплену в бою під Новотошківкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна