Українська прокуратура хоче допитати німецький гурт Scooter, який виступив у Криму

 

Прокуратура АР Крим внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про відвідування окупованого Криму музикантами німецької групи Scooter, почато кримінальне провадження за статтею 332-1 “Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї”.
Про це повідомили в прокуратурі АРК.

У відомстві зазначили, що в ЄРДР внесли інформацію після того, як у прокуратуру звернувся один із народних депутатів України та заявив, що колектив групи “Scooter” скоїв злочин. Санкції статті 332-1 передбачають до 8 років ув’язнення.

“Такі протиправні дії представників іноземних держав і всесвітньо відомих осіб, які можуть прямо або побічно впливати на думку своїх шанувальників, перешкоджають зусиллям України щодо відновлення її територіальної цілісності, завдають шкоди національним інтересам нашої суверенної і незалежної держави”, – наголосили в прокуратурі АРК.

У відомстві зазначили, що музикантів “Scooter” попереджали про відповідальність, яка може настати в разі нехтування нормами українського законодавства.
Тепер гастролерів хочуть допитати, для цього направлять запити в компетентні органи Федеративної Республіки Німеччина.

Як відомо, 3 серпня в аеропорт Сімферополя прибули музиканти німецької групи “Scooter” для виступу в окупованому РФ Криму.
Виступ “Scooter” на фестивалі “Золота Балка” в Севастополі відбувся 4 серпня. Підтвердження участі в концерті на окупованому Росією півострові є на офіційному сайті групи.
Соліст гурту Ейч Пі Бакстер охоче роздавав інтерв’ю російським журналістам.

Згідно з українським законодавством, іноземці мають право в’їжджати на територію анексованого півострова через контрольні пункти, що розташовані на території материкової України, перед тим отримавши на це дозвіл у державних органах України.

Читайте також:
СБУ не пустила на семінар у Київ чеського депутата,
який був на “референдумі” в Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна