Доплата за першу лінію АТО збільшена до 10 тис. грн.

 

Із 1 серпня 2017 року підвищено доплати військовослужбовцям ЗС України за пріоритетну роботу та службу в АТО.
Як повідомляє “Новинарня“, про це в суботу, 5 серпня, повідомили президент Петро Порошенко та помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

“З 1 серпня піднята зарплата багатьом категоріям і спеціальностям у Збройних силах. ВДВ: від солдата до комбата”, – написав Бірюков у “Фейсбуці”.

У свою чергу президент Петро Порошенко зазначив на своїй сторінці в соцмережі: “Радий повідомити про рішення збільшити грошове утримання військовослужбовцям певних спеціальностей, які є пріоритетними для Збройних сил.
Також буде збільшено доплати військовослужбовцям, які виконують свій обов’язок в зоні АТО. Доручив підняти утримання на першій лінії до 10 тисяч гривень на місяць і на другій лінії – до 4,5 тисячі”.

“Це – виконання наших забов’язань щодо пріоритетності фінансування ЗСУ”, – додав верховний головнокомандувач, перебуваючи у Вінниці на святкуванні Дня Повітряних сил ЗСУ, куди він прилетів винищувачем.

Читайте також:
Розмір зарплати в ЗСУ 2017: роз’яснення Міноборони

“Щоб люди хотіли йти на контракт до ЗСУ, слід поставити зарплату від 9,5 тис. грн.”

Порошенко підписав нові пільги АТОвцям.
Тепер снайпер отримує 600 грн. не в місяць, а в день

“Додаткове грошове забезпечення, яке додається до основного грошового забезпечення, буде становити 7,5 тис. грн., а для тих, хто виконує бойові завдання на другій лінії, ми збільшуємо на 1,1 тис. грн., і загальний розмір доплати становитиме 3,5 тис. грн.”, – пояснив Порошенко.

Таким чином, доплата за службу на лінії зіткнення зросла на 1,5 тисячі гривень.

Нагадаємо, це буде вже третє підвищення доплат учасникам АТО в 2017 році. У січні міністр оборони за розпорядженням президента підписав наказ про те, що військовим на лінії бойового зіткнення виплачуватиметься грошова винагорода в сумі 6000 гривень, а в інших місцях дислокації в межах району проведення АТО — 2400 гривень.
У квітні ці цифри зросли, відповідно, до 7,5 тис. і 3,5 тис. грн.

Як писала “Новинарня“, в 2016 році ці додаткові винагороди становили 4,2 тис. і 1,2 тис. грн. відповідно.

Читайте також:
Бойовикам “ДНР” підвищили зарплатню на 880 грн.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна