Трамп подав законопроект, щоб скасувати розіграш “грін кард” і впровадити конкурсний відбір

 

Президент США Дональд Трамп представив законопроект, який передбачає конкурсний відбір на отримання “зеленої карти”, а також скасовує розіграш цих карт, що дають право на отримання статусу постійного жителя.
Про це 2 серпня повідомила прес-служба Білого дому.

“Протягом десятиліть Сполучені Штати експлуатували дуже низькокваліфіковану систему імміграції, видавши рекордну кількість “зелених карт” мігрантам, готовим працювати за низьку заробітну плату”, – заявив американський гарант.

Трамп зазначив, що нова процедура видачі “зелених карт” передбачатиме конкурс, за яким право на проживання в США зможуть отримати заявники, які володіють англійською мовою, можуть фінансово підтримувати себе і свою родину та демонструють вміння, корисні для розвитку американської економіки.

Також Трамп вважає, що реформа допоможе гарантувати: мігранти “зможуть асимілюватися, будуть успішними і досягнуть американської мрії”.

Слід додати, що у США досі щорічно розігрували в лотерею серед усіх заявників близько 50 тисяч “грін кардз”.

Green card, офіційна назва – United States Permanent Resident Card — посвідчення особи, що підтверджує наявність дозволу на проживання в США людини, яка не є громадянином Сполучених Штатів, але постійно проживає на території США, та надає право працевлаштування на всій території цієї країни.

Читайте також:
На тлі протестів суд у США призупинив антиміграційний указ Трампа

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна