Радбез ООН ухвалив резолюцію про ненадання зброї терористам. Україна вказала на РФ

 

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію щодо запобігання набуттю зброї терористами.

Документ під номером 2370 (2017) спрямований на подолання постійної загрози вироблення, зберігання, передачі, придбання або використання зброї терористичними групами, повідомляє прес-служба Постійного Представництва України в ООН.

Метою цієї резолюції є подальше підвищення ефективності заходів стосовно контролю над озброєннями, здійснених на національному, регіональному та міжнародному рівнях з метою припинення незаконного використання стрілецької зброї та легких озброєнь, а також компонентів для виробництва саморобних вибухових пристроїв.

Делегація України закликала до посилення експортного і прикордонного контролю, зокрема правил передачі зброї, військової техніки чи чутливих матеріалів, а також до зміцнення співробітництва правоохоронних та розвідувальних органів держав.

Окремо було привернуто увагу міжнародної спільноти до продовження порушень міжнародного права Російською Федерацією, яка постачає на окуповану територію на сході України численні види зброї, що використовуються для проведення терористичних атак, в тому числі для збиття “Боїнга” рейсу МН17.

У зв’язку з цим українська делегація наголосила на необхідності посилення зобов’язань, підтверджених у прийнятій резолюції, щодо припинення підтримки терористів, а також на важливості притягнення до відповідальності тих, хто постачає зброю, фінансує або надає будь-яку іншу підтримку терористам.

Читайте також:
Постпредом Росії при ООН замість Чуркіна став заступник Лаврова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна