Фігуранту “справи українських диверсантів у Криму” Присичу залишили вирок без змін

 

Фігурант справи “українських диверсантів у Криму” Володимир Присич проведе в російській в’язниці три роки – Севастопольський міський суд відхилив його апеляційну скаргу і залишив вирок українцю в силі без змін.

Про це інформує Кримська правозахисна група.

Самому Присичу не дозволили бути присутнім на суді – він брав участь у засіданні по відеозв’язку, залишаючись у СІЗО. Обвинуваченому не дали останнього слова, все засідання вклалося в 20 хвилин.

Раніше захист Присич в своїй апеляційній скарзі заявив, що при винесенні першого вироку суд порушив норми матеріального та процесуального права.

Нагадаємо, в період з серпня по листопад 2016 року в Криму було затримано загалом дев’ять громадян України, яких ФСБ називає “членами диверсійно-терористичної групи Міноборони України”. Серед затриманих – Євген Панов, Андрій Захтей, Редван Сулейманов, Володимир Присич, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Володимир Дудка, Гліб Шаблій, Олексій Стогній.

Кримська правозахисна група неодноразово заявляла, що громадяни України, затримані в Криму в період з серпня по листопад 2016 року у справі так званих “українських диверсантів”, позбавлені волі за політичними мотивами, з порушенням фундаментальних прав і свобод, а значить, є політичними в’язнями.

18 травня далекобійника Володимира Присича засудили до 3 років позбавлення волі, він був визнаний винним за іншою статтею – ч. 2 ст. 228 КК РФ (незаконні придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, переробка наркотичних засобів).

Читайте також:
Кримський “диверсант” Штибліков визнав вину
й уклав угоду зі слідством, – росЗМІ

Кримський “диверсант” Штибліков визнав вину й уклав угоду зі слідством, – росЗМІ

Справи затриманих у Криму “українських диверсантів” розвалюються, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна