Кримського українця Балуха з синьо-жовтим прапором хочуть посадити на 5 років

 

Українського патріота Володимира Балуха окупаційна влада в Криму хоче посадити на п’ять років.
Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

“1 серпня на судовому засіданні у справі Володимира Балуха прокурор Корольов запросив для нього покарання – позбавлення волі строком на п’ять років і один місяць колонії”, – йдеться у повідомленні КПГ.

Такий термін прокурор просить за сукупністю статей – Балуха обвинувачують за ч. 1 ст. 222 (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, його основних частин, боєприпасів) і ч. 1 ст. 222.1 (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв) КК РФ.

Як писала “Новинарня“, фермер Володимир Балух вивісив у Криму над своїм сільським будинком в Роздольненському районі Криму прапор України. Відтоді почалося переслідування Балуха під надуманими приводами. Також він почепив на дім табличку “вулиця Героїв небесної сотні”.
8 грудня 2016 року ФСБ РФ провела чергові обшуки у Балуха і його матері в селі Серебрянка, після чого фермера затримали. Силовики заявили, що знайшли в його будинку патрони і динаміт. Відтоді Балух залишається в СІЗО.

Читайте також:
Напишіть листа Володі Балуху, ув’язненому в Криму
за український прапор над хатою!

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна