Голова Київської ОДА розповів, у якій справі в адміністрації проводили обшуки

 

Голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган прогнозує, що обшуки й арешти корумпованих чиновників КОДА триватимуть.

“Щодо обшуків, які проводились в КОДА. “Обшуки, арешти, взяття під варту”. Звикайте до цих слів в новинах про Київську область”, – написав Горган у “Фейсбуці” за підсумками 1 серпня.

Він відзначив, що цього дня прокуратура і СБУ проводили процесуальні дії в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (“одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”).

“Вкотре заявляю – розподіл пасажирських маршрутів в області є результатом корупційних домовленостей відповідальних чиновників, власників транспортних компаній і криміналітету, який контролює нелегальних перевізників”, – заявив Горган.

За його словами, обшуки у КОДА проходили з метою встановлення осіб, причетних до організації схеми і її припинення.

1 серпня слідчі вилучили документи з управління інфраструктури Київської ОДА за 2015 -2016 роки, які стосувались конкурсів на визначення транспортних компаній, які здійснюють регулярні пасажирські перевезення в межах Київської області.

Горган каже, що системно взаємодіє з правоохоронцями для припинення усталених корупційних схем у КОДА.
“І ця взаємодія стосується не тільки транспортної сфери. Спільно з Прокурором області Дмитром Чібісовим я здійснюю інспекцію об’єктів капітального будівництва. На черзі – заклади охорони здоров’я”, – написав голова ОДА.

“Скоро в новинах про Київщину з’являться слова “ув’язнення, конфіскація, суворий режим”. Без них не буде слів “економічне зростання, добробут кожної родини, довіра до влади””, – підсумував він.

Як відомо, 1 серпня прокуратура Київщини спільно з СБУ проводили обшуки у службовців управління інфраструктури Київської ОДА у справі про корупцію при видачі дозволів на обслуговування приміських автобусних маршрутів.

У лютому голова обласної адміністрації Олександр Горган заявив, що розподіл автобусних маршрутів на Київщині здійснюється через “закулісні домовленості” і корупційні зв’язки та пообіцяв подолати це.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна