Турчинов запропонував підвищити оклади військових до рівня держслужбовців

 

Секретар РНБО Олександр Турчинов надіслав до Кабінету Міністрів пропозицію передбачити в держбюджеті більше коштів на зарплати військовослужбовцям.

Як повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони, Турчинов заявив: “В умовах щоденних бойових дій, постійних обстрілів та провокацій наші солдати та офіцери несуть службу, яка вимагає неймовірного нервового та фізичного навантаження, щохвилини ризикуючи своїм життям… Ми повинні зробити все, щоб грошове забезпечення наших військовослужбовців відповідало їх важливому місцю в суспільстві. Доходи наших військових повинні на гідному рівні забезпечити потреби їх[ніх] родин”.

За його словами, в той час, коли для державних службовців протягом останніх двох років відбулося значне підвищення зарплати, платня військових досі залишається на низькому рівні.

“Посадовий оклад керівника департаменту центрального органу виконавчої влади – 9115 гривень, доплата за ранг – 800 гривень. А у комбрига посадовий оклад – 1200 гривень, а за оплачене кров’ю звання полковника він отримує додатково ще “аж” 135 гривень”, – навів приклад секретар РНБО.

На його переконання, оклади військових не можуть бути меншими, ніж відповідні оклади держслужбовців, “які працюють у затишних кабінетах”, а грошове забезпечення військовослужбовців має бути орієнтиром для зарплати на державній службі.

“Структура грошового забезпечення українського військовослужбовця має відповідати стандартам НАТО, де не менше 70-80% – посадовий оклад і доплата за військове звання. У нас зараз цей показник становить 10-15%”, – зауважив Турчинов.

“Коли хтось з чиновників не погоджується з цим, у них є можливість довести свою позицію у фронтовому окопі”, – зазначив секретар Ради нацбезпеки.

Як відомо, грошове забезпечення військовослужбовців значно зросло з січня 2016 року, однак підвищення виплат відбувається переважно за рахунок премій і інших доплат, а не через посадові оклади.

Читайте також:
Розмір зарплати в ЗСУ 2017: роз’яснення Міноборони

“Щоб люди хотіли йти на контракт до ЗСУ, слід поставити зарплату від 9,5 тис. грн.”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна