Порошенко підписав закон про більші видатки на оборону

 

Внесені до державного бюджету 2017 року зміни забезпечать фінансування кількох важливих напрямків в оборонному секторі України.
На цьому наголосив президент Петро Порошенко 1 серпня під час підписання Закону “Про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2017 рік”, яким передбачені в тому числі додаткові видатки на оборону, повідомляє прес-служба глави держави.

“Захисту від російської агресії потребує Україна, українська земля. Наші Збройні сили, які зараз користуються найбільшим рівнем довіри, потребують належного рівня фінансування. І ми це робимо як із загального фонду бюджету, так і в першу чергу за рахунок спецфонду, конфіскату, який надійшов зусиллями Генеральної прокуратури до бюджету”, – сказав Порошенко, маючи на увазі вилучені судом у Краматорську кошти оточення екс-президента Януковича.

За словами президента, значна частина коштів буде спрямована на будівництво заводу із виготовлення боєприпасів: “На сьогоднішній день ми маємо будувати сучасний завод, який би забезпечив боєприпасами різного гатунку українські Збройні сили”.

Другим напрямком фінансування Порошенко назвав забезпечення постановки на озброєння в українську армію декількох надзвичайно важливих типів озброєння, зокрема танків “Оплот”.

Крім того, йдеться про закупівлю засобів радіоелектронної боротьби, безпілотних літальних апаратів. На належному рівні залишатиметься і фінансування виробництва ракет, запевнив президент.

“Ми готові до виробництва нових українських ракет, які добре пройшли випробування”, – констатував він.

Законом передбачено також забезпечення соціального захисту військовослужбовців. Зазначається, що президент доручив спрямувати мінімум 1 мільярд гривень на нову житлову програму з будівництва житлового фонду для військових-контрактників. “Це підвищить мотивацію йти на контрактну армію”, – зазначив Порошенко.

Президент також повідомив, що найближчим часом буде завершена комплектація контрактної армії.

“Мені приємно повідомити, що Збройні сили сьогодні мають можливість вже вибирати, кого брати з контрактників, а кого ні. Буде продовжено набір лише на окремі військові спеціальності і на офіцерські посади”, – зазначив глава держави, констатуючи значне підвищення якості Збройних сил.

Міністр оборони Степан Полторак, який був присутній під час підписання цього закону, назвав документ дуже важливим, який, зокрема, дозволить “почати вирішувати стратегічне завдання щодо забезпечення боєприпасів”.

“Маємо бути незалежними від закупівлі боєприпасів і поставок з інших країн світу. Це рішення є дуже важливим. Закупівля танків “Оплот” і виробництво ракет дає можливість нам додавати сили нашому військово-промисловому комплексу”, – сказав він.

За словами Полторака, сприятиме укріпленню обороноспроможності й модернізація засобів протиповітряної оборони, на яку буде спрямовано 200 мільйонів гривень.

Важливою Полторак назвав і програму забезпечення житлом військовослужбовців за контрактом. За його словами, в першу чергу будуватиметься житло для бригад, полків і батальйонів, які беруть участь в АТО.

Як повідомляла “Новинарня“, Верховна Рада 13 липня внесла зміни до бюджету-2017.
Додаткові кошти на оборону 10 липня розподілила Рада нацбезпеки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна