Мінська група: ОРДЛО включило в списки на обмін росіянина Агєєва. І виключило 20 кримінальників

 

На скайп-конференції “мінської” гуманітарної підгрупи в понеділок, 31 липня, представники “ДНР” погодилися виключити зі списку осіб, звільнення яких вони вимагають шляхом обміну, два десятки кримінальних злочинців, що не мають жодного відношення до подій на Донбасі.
Як передає “Новинарня“, про це повідомила учасниця переговорів, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Це важливий і конструктивний момент”, – зазначила віце-спікер у “Фейсбуці”.

Як негативний факт вона відзначила той момент, що “ОРДЛО при цьому продовжують вимагають амністії і звільнення ще 45 людей, які не мають відношення до конфлікту, які здійснили важкі злочини – “беркутівців”, що розстрілювали Небесну сотню, організаторів терактів в Одесі і Харкові”.

“Очевидно, що цей шантаж неприпустимий, і тому українська сторона стоїть на позиції: ми готові до компромісу щодо звільнення і передати іншій стороні заради звільнення українських заручників тих, хто підпадає під дії мінських угод і де це дозволяє українське законодавство”, – наголосила Ірина Геращенко.

Вона виділила “ще один пікантний момент”: представники “ЛНР” долучили до загального списку на обмін “всіх на всіх” російського контрактника Віктора Агєєва, затриманого на Луганщині Збройними силами України в червні ц.р.

“ОРДЛО включили в свої вимоги на звільнення російського “потіряшку”, кадрового військового російської армії Агєєва, типу це “ополчєнєц”, – розповіла Геращенко.

За її словами, українська сторона не погодилася на його обмін із сепаратистами “ЛНР/ДНР”.

“Тут позиція України однозначна – це військовий злочинець. Ми чекаємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні, суд має визначити міру його злочину, світ має знати деталі злочину, бо це факти російської військової присутності на Донбасі”, – підкреслила Ірина Геращенко.

Читайте також:
Мати полоненого російського контрактника Агєєва була
на прийомі в АП і посольстві РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна