Міжконтинентальна ракета КНДР пролетіла 1000 км

 

У КНДР успішно випробували міжконтинентальну балістичну ракету “Хвасон-14”, передає Центральне телеграфне агентство КНДР (ЦТАК).

Зазначається, що наказ про проведення випробувань був відданий лідером країни Кім Чен Ином, який спостерігав за пуском.
За інформацією ЦТАК, ракета за 47 хвилин 12 секунд пролетіла 998 кілометрів, максимальна висота польоту – 3724,9 кілометра.

Пуск “Хвасон-14”, за даними північнокорейського агентства, не становив загрози безпеки для сусідніх держав.

Кім Чен Ин заявив, що успішні випробування міжконтинентальної балістичної ракети Хвасон-14 є “суворим попередженням США”. Також він зауважив, що його країна ще раз довела свою здатність здійснювати ракетні пуски з будь-якої точки в різний час.

Він також додав, що військові загрози США і жорсткий режим санкцій проти КНДР лише підсилюють намір країни володіти ядерною зброєю, адже це “є стратегічною силою національної оборони”, тому ядерна програма не може бути замінена або згорнута.

Японія з цього приводу провела позачергове засідання ради нацбезпеки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна