Доба АТО: 19 обстрілів, бойовики готують провокації проти ОБСЄ. ОНОВЛЕНО

За оперативною інформацією штабу АТО, найближчим часом бойовики готують низку терористичних актів проти представників ОБСЄ, щоб надалі звинуватити в цьому українську армію.
Така заява міститься у ранковому зведенні штабу 29 липня.

За минулу добу, за даними штабу АТО, незаконні збройні формування 19 разів порушили перемир’я. Збройні сили України 11 разів відкривали вогонь у відповідь.

Увечері 28 липня найактивніші дії противника відзначені на Луганському напрямку. Із 18-ї години до опівночі з мінометів калібру 120 мм, гранатометів, стрілецької зброї бойовики тричі били по опорних пунктах ЗСУ у Кримському.
Також під гранатометним вогнем противника двічі опинились українські захисники у Новозванівці.
З початку доби бойовики застосовували міномет у районі Новотошківського.

На Донецькому напрямку проросійські угруповання ввечері двічі застосовували гранатомети і великокаліберні кулемети неподалік Авдіївки та шахти “Бутівка”, а до 18:00 били з мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів по українських бійцях у Кам’янці.

Як ішлося у попередньому зведенні, зранку 28 липня бойовики з гранатометів і стрілецької зброї били по нашому опорному пункту неподалік Мар’їнки, що на Маріупольському напрямку. Внаслідок цього обстрілу один наш військовий отримав поранення.

ОНОВЛЕНО. За минулу добу внаслідок бойових дій українські військові втрат не понесли. Про на денному брифінгу повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Штаб АТО також повідомляв, що, за оперативними даними ЗСУ, лише за добу 27 липня загинуло щонайменше 7 бойовиків, ще 8 отримали поранення. “Точні вогневі відповіді української армії змусили бойовиків терміново укріплювати позиції, обговорюючи навіть захист від повітряних ударів”, – ідеться у зведенні.

Читайте також:
У Мар’їнці шальна куля поранила цивільного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна