Румунія не пустила в Молдову літак з віце-прем’єром РФ

 

Румунія не дозволила перетнути свій повітряний простір пасажирському літаку російської авіакомпанії S7, на борту якого перебував віце-прем’єр Росії Дмитро Рогозін, що прямував у Кишинів.

Дані авіаційного порталу Flightradar24.com свідчать про те, що рейс S7157, який прямував з Москви до Кишинева, 28 липня розвернувся у зворотному напрямку, зробивши кілька кіл над сходом Угорщини.

Рогозін прямував до самопроголошеної “Придністровської молдавської республіки”.

Він є спецпредставником президента РФ з питань Придністров’я та перебуває під санкціями Євросоюзу (через російську агресію проти України).

Літак із 165 пасажирами був змушений приземлитися в Мінську.

Як відомо, до Молдови літаком можна потрапити лише через повітряний простір Румунії або України.

Раніше, 20 липня, МЗС Молдови відмовило делегації РФ на чолі з Рогозіним у прольоті через повітряний простір Молдови і в посадці в аеропортах Кишинева й Тирасполя (Придністров’я).

27 липня стало відомо, що в’їзд до Молдови заборонили депутату Держдуми РФ від Ліберально-демократичної партії Росії Павлу Шперову, а також групі російських артистів, які прямували до Придністров’я.
Як поінформували у Прикордонної поліції Молдови, рішення про заборону на в’їзд було ухвалене у зв’язку з тим, що громадяни РФ не відповідали вимогам для в’їзду в країну і не змогли аргументувати мету свого візиту.

До складу групи входили російські артисти Дмитро Дунаєв, Лідія Музальова, Ірина Маслова, а також Герой Радянського Союзу Володимир Гасоян. Всі вони прямували в Придністровський регіон для участі у заходах, приурочених до 25-річчя так званої “миротворчої місії” РФ у Придністров’ї.

Віце-прем’єр уряду Росії,  Дмитро Рогозін написав у соціальних мережах, що він дав “доручення посольству Росії в Кишиневі розібратися в ситуації”.

Москва висловила рішучий протест тимчасовому повіреному в справах Румунії в Росії Віорелу Кожокару у зв’язку із забороною Бухареста на проліт літака з Рогозіним.
Москва розцінила цей інцидент як “свідому провокацію, що завдає серйозної шкоди двостороннім відносинам”, і закликала владу Румунії провести ретельне розслідування та надати відповідні пояснення.

Читайте також:
ЄС продовжив санкції проти Кисельова, Рогозіна і ще півтори сотні росіян

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна