У Берліні сподіваються, що для “вирішення проблеми” РФ дозволить Siemens викупити назад свої турбіни

 

У Німеччині не тільки уряд, а й підприємницькі структури очікують від російської влади і бізнес-партнерів вирішення ситуації з незаконною поставкою турбін німецького концерну Siemens в анексований Крим.

Про це заявив виконавчий директор Східного комітету німецької економіки Міхаель Хармс, повідомляє “Укрінформ“.

На запитання про те, яких кроків чекає Німеччина для вирішення ситуації, Хармс нагадав, що “все ще діє пропозиція Siemens викупити ці турбіни назад”.

Він висловив нерозуміння з приводу того, що Росія відмовилася “від такого простого і вигідного всім сторонам легального вирішення проблеми”.

При цьому Хармс визнав, що тепер уже “певного негативного ефекту” точно не уникнути, адже “громадський резонанс надто великий”.

За словами німецького посадовця, Siemens припинив усі проекти з енергетичними компаніями з державною участю в Росії, хоча компанія працює в РФ уже 160 років.

Хармс назвав російський ринок “абсолютно ключовим” для компанії, яка “робить там фантастичний бізнес”. “І було б дуже шкода, якби цей інцидент завадив бізнесу”, – наголосив Хармс.

Як писала “Новинарня“, 5 липня агентство Reuters повідомило, що Росія доставила газові турбіни виробництва німецької компанії Siemens в окупований Крим – хоча на нього поширюються санкції Євросоюзу, які забороняють постачання на півострів енергетичних технологій для європейських компаній.

Російська компанія “Технопромэкспорт”, який будує станції Криму, 6 липня розповсюдив заяву про те, що придбав чотири комплекти газотурбінних установок для кримських електростанцій “на вторинному ринку”.

Раніше росіяни стверджували, що турбіни будуть використані на острові Тамань (Краснодарський край РФ).

Німецький концерн звернувся до Арбітражного суду Москви з позовом проти російських компаній.

Читайте також:

Берлін заявив Росії про погіршення відносин через поставку турбін Siemens у Крим, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна