Постпредом Росії при ООН замість Чуркіна став заступник Лаврова

 

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про призначення постійним представником РФ при ООН Василя Небензі, який досі обіймав посаду заступника міністра закордонних справ.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

55-річний Василь Небензя – дипломат зі стажем. У структурах МЗС РФ (перед тим – СРСР) працює з 1983 року, обіймав різні посади в центральному апараті та за кордоном.

Зокрем, з 1996 по 2000 рік був старшим радником при постійному представництві РФ при ООН у Нью-Йорку, а у 2006-2012 роках – заступником постпреда РФ при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

З 2012 по 2013 рік очолював департамент з гуманітарного співробітництва та прав людини МЗС Росії, з 1 червня 2013 року – заступник міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Як писала “Новинарня“, попередні постпред Росії в ООН Віталій Чуркін несподівано помер 20 лютого у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Американські ЗМІ ймовірною причиною смерті назвали серцевий напад, однак російська сторона наполягла на нерозголошенні причин.

Читайте також:
Руйнування міфів: Саманта Пауер виявилася близькою подругою Чуркіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна