Офіційно: Росія розмістила в Сирії авіагрупу щонайменше на 49 років

 

Президент Росії Володимир Путін схвалив розміщення російської авіагрупи в Сирії терміном на 49 років.

Про це йдеться в документі, розміщеному на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ, передає УНІАН.

“Ратифікувати протокол до угоди між Російською Федерацією і Сирійською Арабською Республікою про розміщення авіаційної групи Збройних сил Російської Федерації на території Сирійської Арабської Республіки від 26 серпня 2015 року, підписаний в місті Дамаск 18 січня 2017 рок”, – йдеться у федеральному законі, ухваленому Державною думою РФ 14 липня 2017 року.

На сайті Міністерства закордонних справ РФ опубліковано протокол до двосторонньої угоди, в якому сказано: “Угода діє впродовж 49 років і автоматично продовжується на наступні 25-річні періоди, якщо жодна зі сторін не менше ніж за один рік до закінчення відповідного періоду не сповістить у письмовій формі дипломатичними каналами іншу сторону про свій намір припинити її дію”.

Також сказано, що для розміщення російської авіаційної групи сирійська сторона передає російській стороні в безоплатне користування на весь термін дії угоди ділянку місцевості (земельну ділянку) аеродрому Хмеймім та об’єкти нерухомості, розташовані на цьому аеродромі.

“Нерухоме майно, передане сирійською стороною для розміщення російської авіаційної групи, має бути вільним від прав і домагань третіх осіб та інших”, – йдеться в протоколі.

Читайте також:

Російська мафія за підтримки уряду Путіна фінансувала розробку сирійської хімічної зброї, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна