Український суд стягнув з держпідприємства 2 млн. грн. на користь бойовиків “ЛНР”. УТОЧНЕНО

 

Господарський суд Луганської області зобов’язав українське підприємство «Луганський облавтодор» сплатити 2,1 млн. грн. підприємству ТОВ «Донкуб», яке знаходиться на окупованій бойовиками «ЛНР» території і яке у 2016 році привласнили сепаратисти.

Ухвала датована 22 травня 2017 року.

Як повдомляє «Четверта влада», один із засновників підприємства – Сергій Боєв – ще в 2016 році писав заяву за фактом захоплення його власності в Генеральну прокуратуру і СБУ.

Однак Луганський суд визнав, що «віджате» бойовиками ТОВ «Донкуб» є кредитором державного підприємства, і «Луганський автодор» повинен буде сплатити йому борг в розмірі 2 084 484,83 грн.

Видання зазначає, що «таким чином український суд фактично зіграв в піддавки з представниками збройних формувань, і Українська держава буде змушена перерахувати гроші сепаратистам».

Юридична адреса ТОВ «Донкуб» – місто Перевальськ, який підконтрольний бойовикам.

У «реєстрі ЛНР» директором підприємства зазначений Сергій Міронкін, який у 2017 році написав довіреність на декількох співробітників ТОВ «Донкуб» та уповноважив їх представляти інтереси захопленої компанії в українських судах.

Власник частки в ТОВ «Донкуб» Сергій Боєв через свого брата Генадія інформував голову СБУ про ситуацію, що склалася. За його словами, фірми «Донкуб», «Перевальський торгівельний дім» та «ЦВ-газ» захопив колишній кандидат у народні депутати 2012 року від Партії регіонів Юрій Терніков.

У своїх заявах Боєв також подав перелік “віджатого” у нього бойовиками майна, серед якого автомобілі і дорога техніка.

У своїх заявах Боєв також перерахував перелік віджатого у нього бойовиками майна, серед якого автомобілі і дорога техніка.

Screenshot_20170725_100018

 

Screenshot_20170725_100051

Свої слова Боєв підкріпив копією виписки з “реєстру підприємств ЛНР”, в який були внесені дані про його ТОВ “Донкуб”.
У цей реєстр вносяться всі компанії, які погоджуються працювати під юрисдикцією бойовиків Ігоря Плотницького і платити податки в “ЛНР”.

Однак, як зазначає видання, луганська СБУ вважала інформацію, надану Боєвим, недостатньою для початку досудового розслідування за фактом захоплення компанії «Донкуб».

Screenshot_20170725_095835

* * *

ОНОВЛЕНО

Господарський суд Луганської області не приймав рішення про стягнення коштів із ДП “Луганський облавтодор” на користь фірми, контрольованої сепаратистами “ЛНР”, а лише визнав безспірність вимог, посилаючись на рішення суду, прийняте ще в 2013 році.

Про це йдеться в отриманій “Новинарнею” заяві відділу по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ Госпсуду Луганщини, що базується зараз у Харкові.

У заяві сказано: “Дійсно, в провадженні Господарського суду Луганської області знаходиться справа № 913/849/14 про банкрутство ДП «Луганський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», порушена 2 квітня 2014 року. Влітку 2015 року суд відновив зазначену справу, яка була втрачена внаслідок проведення АТО на сході України, та продовжив її розгляд.

Так, 22 травня 2017 року суд визнав грошові вимоги 25 конкурсних кредиторів боржника дочірнього підприємства «Луганський облавтодор» та затвердив реєстр їх вимог, в тому числі вимоги кредитора ТОВ «Донкуб» в сумі 2 084 484,32 грн.

Таким чином, Господарський суд Луганської області не приймав рішення про стягнення грошових коштів, натомість суд визнав безспірність грошових вимог, посилаючись на прийняте в 2013 році рішення суду у справі № 913/776/13-г та керуючись Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», норми якого не містять виключень щодо прав кредиторів, які знаходяться на непідконтрольній України території”.

У Госпсуді наголосили, що при розгляді справи на адресу суду не надходила інформація від компетентних органів, зокрема Служби безпеки України, щодо обмеження прав ТОВ “Донкуб” у процедурі банкрутства на підставі знаходження підприємства на території ОРЛО.

“Крім того, звертаємо увагу на те, що у матеріалах справи відсутні як заперечення з боку боржника, так і відомості з боку власників (засновників) кредитора щодо приналежності підприємства ТОВ «Донкуб» іншим особам, аніж ті, які зазначені у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”, – ідеться у зверненні.

Також речники ГСЛО зауважують, що “Луганський облавтодор” не є підприємством державної форми власності.

Нагадаємо, нещодавно Кремінський районний суд Луганської області виправдав колишнього “міністра вугільної промисловості ЛНР” Сергія Баранова.

Читайте також:
Бойовики в “ЛНР” грабують місцевих
під виглядом “вилучення речових доказів”, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна