У “Борисполі” затримали скандального екс-прокурора Суса

 

Правоохоронці затримали колишнього начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України.
Про це у вівторок ввечері, 25 липня, повідомила прес-служба НАБУ.

Згідно з інформацією Антикорупційного бюро, екс-посадовця затримали на території міжнародного аеропорту “Бориспіль” за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 та ч. 4 ст. 191 (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”) та ст. 366-1 (“декларування недостовірної інформації”) Кримінального кодексу України.

Повна назва посади, яку раніше займав затриманий: заступник начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України.
Ідеться про так званий “департамент Кононенка-Грановського”.

За даними джерел “Української правди”, затриманим є Дмитро Сус, якого у квітні звільнили з цієї посади.

Як відомо, Сус забув вказати в анкеті доброчесності авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тис. грн., що, як з’ясували журналісти, за документами належало його 85-річній бабусі.

Нагадаємо, у серпні 2016 року відбулося зіткнення між співробітниками ГПУ та детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом.

Читайте також:
Луценко не звільнив Суса за брехню в е-декларації,
а лише виписав догану та перевів на іншу посаду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна