Суд дав дозвіл на затримання Леоніда Черновецького

 

Суд дав прокуратурі дозвіл на затримання колишнього міського голови Києва Леоніда Черновецького з метою приведення його для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відповідне рішення суд ухвалив 25 липня 2017 року, повідомила у “Фейсбуці” прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Як відомо, управління з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва об’єкту інженерної та транспортної інфраструктури (вертолітного майданчика) на Парковій дорозі в місті Києві.

14 липня 2017 року екс-мерові столиці Черновецькому Л.М. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України.

“Враховуючи, що підозрюваний ухиляється від слідства та його місцезнаходження не відоме, отримано дозвіл суду на його затримання”, – зазначає Сарган.

За її словами, досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Сам Черновецький раніше заявив, що висунення йому підозри – це особиста помста генпрокурора Юрія Луценка.

“Луценко мститься мені за те, що на засіданні РНБО в 2008 році я в присутності всього Кабінету міністрів і президента заявив, що він вимагає землю у мерів міст України і потім за хабарі віддає її бізнесменам”, – написав Черновецький у “Фейсбуці”.

Як відомо, останнім часом колишній мер Києва мешкав у Грузії, де отримав громадянство й навіть балотувався на виборах у парламент.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна