Саакашвілі розповів, де житиме після втрати громадянства України

 

Екс-голова Одеської ОДА Михеїл Саакашвілі в інтерв’ю журналу “Новое время” відповів на питання про те, що він робитиме у випадку позбавлення українського громадянства.

Це інтерв’ю він дав напередодні офіційного рішення президента України про позбавлення його українського громадянства.

“А нічого. Буду сидіти тут, у Києві, ніяких проблем. Буду сидіти в Києві без громадянства. Буду просто ходити по Майдану. Я живу тут неподалік”, – сказав Саакашвілі, який орендує квартиру на одній з вулиць, що виходять на Майдан Незалежності.

Втім, за його словами, вже восени він планує з’їжджати.

“Подивимося, може щось маленьке тут куплю. Нам вдалося продати одну з квартир в Грузії”, – пояснив Саакашвілі.

Народний депутат, позаштатний радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко підтвердив, що Саакашвілі дійсно позбавлений статусу громадянина України. Про це він повідомив у “Фейсбуці”.
“Це зроблено у суворій відповідності з Законом на підставі ст. 21 ЗУ “Про громадянство”. Нещодавно Генеральна прокуратура Грузії передала українській стороні факти, які не були їй відомі під час прийняття рішення про надання Михайлу Саакашвілі громадянства України і які Михайло Саакашвілі навмисно приховав”, – пояснив нардеп.

Він додав, що рішення про скасування статусу громадянина приймається у разі, якщо особа, яка бажає отримати громадянство Україні, надала завідомо не правдиві дані, збрехала, представила фальшиві документи або приховала важливий факт своєї біографії.

Нагадаємо, нещодавно президент Петро Порошенко відвідав із державним візитом Грузію, де порушувалося питання про видачу екс-президента Грузії Михеїла Саакашвілі Тбілісі у кримінальній справі, що розслідується проти нього.

Громадянства Грузії Саакашвілі позбавили у 2015 році.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 липня стало відомо, що президент України позбавив Саакашвілі українського громадянства.
Зазначається, що матеріали “щодо Міхеїла Саакашвілі надані Генеральною прокуратурою України, отримані від грузинської сторони, опрацьовані Державною міграційною службою України, спрямовані на розгляд Комісії з питань громадянства при президентові України, та в установленому порядку розглянуті на засіданні комісії”.

Сам Саакашвілі ситуацію поки не коментує, на даний момент він знаходиться в США.

Читайте також:
Порошенко розраховує, що Саакашвілі не повернеться в Україну, – “Хвиля”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна