Російські інструктори формують в “ДНР” окрему танкову бригаду

 

Інструктори з Росії прибули на Донбас, щоб взяти участь у формуванні окремої танкової бригади “ДНР”.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у зведенні групи “Інформаційний спротив” 26 липня.

Як стало відомо, окрема танкова бригада в 1-му армійському корпусі (“армія ДНР” формується на базі 1-го окремого танкового батальйону, що базується в Донецьку.

Зазначається, що в інтересах цього формування в ОРДО прибула група інструкторів із Казанського вищого танкового командного училища (РФ).

“Основне завдання групи – проведення бойового злагодження розрізнених танкових підрозділів зі складу 1 АК, а також команд найманців, що прибувають з РФ, укомплектованих особовим складом, які мають відповідні військово-облікові спеціальності (механік-водій, командир танка, навідник) та повинні увійти до складу формованої бригади”, – ідеться в повідомленні.

“Інфоспротив” вказує, що це не перший випадок участі представників зазначеного військового ВНЗ з Казані в бойових діях на Донбасі.
У 2014 році батьки 17 офіцерів і курсантів цього вишу заявили про їх загибель на Донбасі.
А в 2015 році військовою розвідкою України був ідентифікований колишній випускник Казанського танкового – майор ЗС РФ Кудінов Анатолій Анатолійович, який воював проти ЗСУ у складі 2 омсбр 2 АК ЛНР та обіймав посаду заступника начальника штабу бригади).

Читайте також:
За минулий тиждень бойовики втратили 28 осіб убитими на Донеччині, – “ІС”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна