Порошенко розраховує, що Саакашвілі не повернеться в Україну, – “Хвиля”

 

“Грубою помилкою” назвали в партії “Хвиля” рішення президента України про позбавлення Михеїла Саакашвілі українського громадянства.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у заяві політичної сили, поширеній у “Фейсбуці”.

У громадському русі “Хвиля” звертають увагу, що “саме в той час, коли Михеїл Саакашвілі знаходиться за кордоном (у США – “Н”), і був оприлюднений указ про втрату ним українського громадянства”.

“Це зроблено з розрахунком на те, що, перебуваючи під можливістю екстрадиції на вимогу прокуратури Грузії, Саакашвілі не повернеться в Україну.
Це підтверджує, що президент України використовує свої повноваження виключно з кон’юнктурних міркувань і не думає про закон, а думає лише, як його обійти, граючи своєю владою як маріонеткою, на жаль, не несучи, поки що, за це відповідальність”, – ідеться у відозві.

“Страх перед консолідацією нових політичних сил та політиків, що критикують клептократичну модель влади в Україні, змушує Петра Порошенка робити грубі помилки”, – сказано в заяві.

Громадянство України Михеїла Саакашвілі припинено відповідно до указу президента “Про втрату громадянства України” з підстав “надання недостовірної інформації” при процедурі його отримання, зазначає “Громадянський рух “Хвиля” і засуджує таке рішення президента.

“Хочемо нагадати, що саме президент Порошенко був ініціатором запрошення до України іноземців – реформаторів, в тому числі і Михеїла. Всі підконтрольні йому служби з легкістю могли б провести детальну перевірку і виявити порушення, та відмовити в наданні громадянства.
Але весь час, що Міхеїл був на посаді голови ОДА, президент використовував його з метою власного піару як в середині країни, так і за кордоном.
Проте, як тільки політик вийшов з зони контролю, як тільки почав серйозну політичну боротьбу проти клептократів, Петро Порошенко вчинив в дусі примітивних диктаторів”, – заявили у “Хвилі”.

“Але хочемо заявити, що такі методи ведуть тільки до подальшої консолідації всіх здорових політичних сил. І штаби спільних дій продовжать свою роботу. Ця клептократична влада повинна бути знищена, і вона буде знищена. Україна буде успішною правовою демократичною країною”, – сказано в заяві.

Як писала “Новинарня“, 26 липня Державна міграційна служба підтвердила, що комісія при президенті з подачі Генпрокуратури і ДМСУ ухвалила рішення про припинення українського громадянства Михеїла Саакашвілі.

До керівництва “Громадянського руху “Хвиля” входять близький до Саакашвілі екс-заступники генпрокурора України Давид Сакварелідзе, Віталій Касько та народний депутат Віктор Чумак.

Читайте також:
Саакашвілі і Наливайченко створюють спільні штаби на осінь

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна