Госпсуд Луганщини відповів на закиди щодо рішення про сплату 2 млн. фірмі в “ЛНР”

 

Господарський суд Луганської області не приймав рішення про стягнення коштів із ДП “Луганський облавтодор” на користь фірми, контрольованої сепаратистами “ЛНР”, а лише визнав безспірність вимог, посилаючись на рішення суду, прийняте ще в 2013 році.
Про це йдеться в отриманій “Новинарнею” заяві відділу по роботі з громадськістю та зв’язками зі ЗМІ Госпсуду Луганщини, що базується зараз у Харкові.

 

У заяві сказано: “Дійсно, в провадженні Господарського суду Луганської області знаходиться справа № 913/849/14 про банкрутство ДП «Луганський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», порушена 2 квітня 2014 року. Влітку 2015 року суд відновив зазначену справу, яка була втрачена внаслідок проведення АТО на сході України, та продовжив її розгляд.

Так, 22 травня 2017 року суд визнав грошові вимоги 25 конкурсних кредиторів боржника дочірнього підприємства «Луганський облавтодор» та затвердив реєстр їх вимог, в тому числі вимоги кредитора ТОВ «Донкуб» в сумі 2 084 484,32 грн.

Таким чином, Господарський суд Луганської області не приймав рішення про стягнення грошових коштів, натомість суд визнав безспірність грошових вимог, посилаючись на прийняте в 2013 році рішення суду у справі № 913/776/13-г та керуючись Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», норми якого не містять виключень щодо прав кредиторів, які знаходяться на непідконтрольній України території”.

У Госпсуді наголосили, що при розгляді справи на адресу суду не надходила інформація від компетентних органів, зокрема Служби безпеки України, щодо обмеження прав ТОВ “Донкуб” у процедурі банкрутства на підставі знаходження підприємства на території ОРЛО.

“Крім того, звертаємо увагу на те, що у матеріалах справи відсутні як заперечення з боку боржника, так і відомості з боку власників (засновників) кредитора щодо приналежності підприємства ТОВ «Донкуб» іншим особам, аніж ті, які зазначені у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців”, – ідеться у зверненні.

Також речники ГСЛО зауважують, що “Луганський облавтодор” не є підприємством державної форми власності.

Раніше “Новинарняповідомляла з посиланням на “Четверту владу“, що Госпсуд Луганської області зобов’язав підприємство “Луганський облавтодор” виплатити майже 2,1 млн. гривень підприємству ТОВ “Донкуб”, яке розташоване на території, підконтрольній бойовикам “ЛНР” і в 2016 році було відібране сепаратистами в його законного власника Сергія Боєва.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна