Екс-начальникові департаменту ГПУ Сусу оголосили підозру

 

Екс-заступнику начальника департаменту Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитру Сусу оголошено підозру.

Про це повідомляє Національне антикорупційне бюро, називаючи лише посаду підозрюваного.

“26 липня затриманому екс-заступнику начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки – начальнику управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, кваліфікованих за ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ст. 366-1 Кримінального кодексу України”, – сказано в повідомленні.

Йдеться про заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, заволодіння та розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинених повторно; подання завідомо недостовірних відомостей у декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої законом “Про запобігання корупції”.

Наразі вирішується питання про подання клопотання з обрання запобіжного заходу підозрюваному.

“За фактами можливих злочинних дій затриманої особи детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у різних кримінальних провадженнях, починаючи з квітня 2016 року”, – йдеться в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, колишнього посадовця ГПУ детективи НАБУ затримали 25 липня в аеропорту “Бориспіль“, коли він збирався вилітати на курорт і вже змінив заставку у “Фейсбуці”.

За даними ЗМІ, йдеться про Дмитра Суса, якого в квітні звільнили з цієї посади.

Як відомо, Сус забув вказати в анкеті доброчесності авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тис. грн., що, як з’ясували журналісти, за документами належало його 85-річній бабусі.

Нагадаємо, у серпні 2016 року відбулося зіткнення між співробітниками ГПУ та детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом.

Читайте також:
Луценко не звільнив Суса за брехню в е-декларації,
а лише виписав догану та перевів на іншу посаду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна