Для США проблема Криму не відрізняється від проблеми Донбасу, – Волкер

 

Про визнання анексії Криму Росією не може бути й мови.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю телеканалу “Настоящее время”, передає “Радіо Свобода“.

За його словами, проблема Криму нічим не відрізняється від проблеми Східної України та Донбасу.

“Це територія, яка була захоплена і окупована, а у випадку Криму Росія також заявила, що анексувала цю територію. Це просто неприйнятно – ви не можете просто прийти і захопити шматок чужої країни. Тому не може бути ніякого визнання, ніякої легітимності ні для російських кроків на сході України, ні в Криму “, – підкреслив Курт Волкер.

“Щоразу, коли росіяни приходять і кажуть: “зніміть санкції! зніміть санкції!”, ми знаємо, що є причина, з якої вони це говорять, тому що це має значення для Росії. І якщо існуючі санкції ще не ефективні, це не привід для зміни курсу – це привід подумати про те, що ще ми можемо зробити, щоб дістатися до точки, де ми дійсно можемо все вирішити”, – заявив Волкер.

Він вказавши на необхідність послідовного застосування санкцій для припинення конфлікту на сході України.

Читайте також:
Вашингтон активно розглядає питання про надання Україні
оборонної зброї, – Волкер

Спецпредставник США Курт Волкер відвідав Авдіївку. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна