Адміністрація Трампа активно взялася за вирішення “українського питання” і консультується з ЄС

 

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер у Брюсселі зустрічається з представниками Євросоюзу та НАТО.

Про це він сказав у середу журналістам, повідомляє УНІАН.

Волкер нагадав, що відвідав Східну Україну та Київ. “Учора в Парижі я зустрівся з французькими та німецькими представниками, щоб отримати їхнє бачення нормандського процесу. В Брюсселі я зустрінусь з представниками ЄС та НАТО. Ввечері я вирушу до Відня, де матиму обговорення з ОБСЄ, та заїду в Лондон на шляху до Вашингтона”, – деталізував свій порядок денний спецпредставник з питань України.

За словами Волкера, він також хоче “говорити з росіянами”.

“Наступний крок буде скоординований у Вашингтоні. Після цього візиту, під час якого у нас є шанс говорити з нашими друзями та союзниками, де ми є, відбудеться обговорення і з росіянами”, – зазначив спецпредставник.

Він також наголосив, що для Сполучених Штатів дуже важливо вирішити цей “активний конфлікт”.

“США намагаються бути більше залученими в це питання, тому секретар Тіллерсон попросив мене зустрітися з усіма та зібрати думки: де ми і що ми маємо робити. Я буду доповідати і працювати над подальшими кроками, як США можуть залучитися до цього”, – сказав Волкер.

Спецпредставник вважає, що наявний конфлікт стає для Росії “дорогою проблемою”.

“Ми повинні змінити статус кво. На зустрічі президента [США Дональда] Трампа з президентом [РФ Володимиром] Путіним Трамп сказав, що вирішення українського питання важливе для США, тому що це є перешкодою для покращення відносин США та Росії. І секретар Тіллерсон на зустрічі в Києві чітко вказав, якими є цілі Сполучених Штатів, це спільна позиція з ЄС та союзниками по НАТО, і Росія підписалася під цим через Мінський процес, – відновлення суверенітету та територіальної цілісності України та безпеки і охорони всіх громадян України, не залежно від національності чи релігії”, – заявив Волкер.

Читайте також:

Спецпредставник США Курт Волкер відвідав Авдіївку. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна