Полонений Агєєв стверджує, що обміняного на Савченко ГРУшника Єрофеєва у Росії вбили

 

Російський військовий-контрактник Віктор Агєєв, який 24 червня на Луганщині потрапив у полон до ЗС України, вважає, що обміняного на Надію Савченко ГРУшника Євгена Єрофеєва у Росії вбили.

Про це Агєєв заявив в інтерв’ю журналісту “Новой газеты” Павлові Канигіну.

“А ти чув, що сталося з ГРУшником Єрофеєвим, коли він повернувся [в Росію]? Його просто прибрали. Вбили“, – сказав полонений єфрейтор.

На запитання, звідки він про це знає, Агєєв відповів: “Я знаю точно. Про це всі говорять: і там, і тут, по цей бік. Всі знають, що з ним це зробили. Тому що говорив зайве“.

Канигін, у свою чергу, зауважив, що це пропаганда й “так зазвичай залякують на війні”.

“Ні, просто так не стали б говорити. Я впевнений. Хоча вже ні в чому немає певності… Я просто хочу, щоб мене витягли звідси”, – відреагував Агєєв.

Сам Канигін у коментарі телеканалу “Дождь” також зауважив, що чутки про вбивство Єрофеєва – “воєнна пропаганда”, якій “не варто довіряти”.

Читайте також:
Перше інтерв’ю полоненого контрактника РФ Агєєва із СІЗО: Приїхав допомогти братському народу

Журналіст розповів, що враження від зустрічі з Агеєвим в Україні у нього “позитивні”. За словами Канигіна, Агєєв дуже хоче повернутися в Росію і сподівається, що на нього вийде хтось із консульства РФ в Україні.

Адже досі, як стверджує російський військовослужбовець, ніхто з офіційних представників Росії його не відвідував.

За весь місяць після затримання Агєєва російські дипломати лише один раз зателефонували начальнику Слідчого ізолятора в Старобільську, де він перебуває. Хоча найближче генеральне консульство РФ в Україні розташоване зовсім поруч зі Старобільськом – у Харкові.

Мати Віктора Агеєва: “Хочу, щоб матері українських солдатів, яких утримують у Росії, теж змогли побачити своїх синів”. ВІДЕО

Як писала “Новинарня“, Віктор Агєєв був затриманий українськими військовими в ході бою в районі села Жолобок у Луганській області 24 червня. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську, з ним працює СБУ.

Агєєв в інтерв’ю каналу “1+1” повідомив, що служить у Ростовській області, в Новочеркаську, в полку зв’язку та навчальному центрі повітряно-космічних сил Росії.
Він підтвердив, що в березні 2017 приїхав з Алтаю в Ростовську область, де раніше проходив строкову службу, підписав контракт на службу в ЗС Росії, з “армією ЛНР” та невдовзі був відправлений на Донбас.

Про укладання Агєєвим контракту із ЗС РФ в інтерв’ю журналістам повідомляла його мати Світлана. Російська сторона заперечує факт існування контракту.

21 липня журналіст російського видання “Новая газета” Павло Канигін разом із матір’ю Агєєва в’їхав на територію України, щоб влаштувати її побачення з сином.
Раніше вона через газету просила дозволу на побачення з сином.

Нагадаємо, що спецпризначенців ГУР ГШ ЗС РФ, капітана Євгена Єрофеєва і сержанта Олександра Александрова, затримали після скоєння їхньою диверсійною групу теракту на Луганщині, що призвів до загибелі українського військового, і засудили в Києві до 14 років ув’язнення кожного.

Після цього Україна й Росія почали домовлятися про їх обмін на ув’язнену в РФ Надію Савченко. Щоб прискорити процес, захисники ГРУшників, як і раніше Савченко, відмовилися подавати апеляції на рішення суду.

Президент Петро Порошенко висловив припущення, що під час розмови з президентом РФ Володимиром Путіним 18 квітня їм вдалося узгодити алгоритм повернення Савченко.

29 квітня стало відомо, що Савченко заповнила всі документи на екстрадицію для відбування покарання в Україні.

Обмін ГРУшників на Савченко відбувся 25 травня 2016 року.

Читайте також:
“У російських матерів, чиї сини потрапляють у полон на Донбасі,
погано з логікою”

Мати Агєєва перед зустріччю з сином у Старобільському СІЗО поставила вимогу: без українських ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна