Переговори “нормандської четвірки”: Порошенко вимагає від РФ негайно припинити агресивні дії щодо України

 

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову в Нормандському форматі з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентами Франції – Еммануелем Макроном і Росії – Володимиром Путіним.

Під час розмови Порошенко назвав останні дні липня одними з найкривавіших у 2017 році і закликав Росію негайно припинити агресивні дії й постачання зброї на окуповані території, повідомляє прес-служба президента.

Співрозмовники заслухали доповідь голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана та його заступника Александра Хуга й “відзначили важливість повного припинення вогню, виведення важкого озброєння і проведення розведення сил з цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ”.

Порошенко наголосив на важливості введення на Донбас миротворчої місії ООН.

Він також укотре наголосив, що звільнення заручників блокує російська сторона. Україна наполягає на негайному звільненні всіх заручників, в тому числі тих, хто незаконно утримується на території Росії, зокрема Олега Сенцова та Романа Сущенка.

Президент Франції і канцлер Німеччини наголосили на неприпустимості будь-яких заяв, що підривають територіальну цілісність України, зокрема щодо створення так званої “Малоросії”.

Під час розмови, яка тривала дві години, було домовлено узгодити остаточні кроки щодо безпеки та продовжити роботу над дорожньою картою імплементації Мінських домовленостей.

З цією метою в другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав “нормандського формату”.

Раніше представниця України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко зазначала, що від результатів телефонної розмови “нормандської четвірки” залежатимуть переговори щодо звільнення заручників в ОРДЛО.

Президент Порошенко також наголошував, що під час телефонних переговорів у “нормандському форматі” вимагатиме негайного забезпечення “тиші” на Донбасі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна